Svømmegruppen har endelig fått ny hovedtrener

Postet av Randaberg Idrettslag SVØMMING den 28. Jan 2007

Styret har i lang tid arbeidet for å finne en verdig arvtaker etter Egil Hetland. Valget falt til slutt på treneren Håkon Henne fra Vestkantsvømmerne.

Håkon Henne (40) har siden 2000 vært trener i Vestkantsvømmerne. Han har vært trener for B-gjengen siden 2003 og har i tillegg vært assistent trener for A-gjengen til Vestkantsvømmerne. Sammen med hovedtrener Stig Leganger Hansen har han vært med på å utvikle svømmere som Alexander Dale Oen, Lise Fadnes, Henriette Brekke og søstrene Kausland til å bli noen av de fremste svømmerne i Norge. Håkon har og trent fram flere ÅM svømmere  i Vestkantsvømmerne.

Av egne meritter i bassenget har han 2 OL gull (88), VM sølv og bronse (87), EM sølv (91) en rekke nordiske mesterskap og 43 NM gull. Hans beste øvelse var 100 bryst. Han la opp i 1993 etter en 4. plass i OL i 92 Barcelona. Deltok i NM helt fram til 2000.

Dette sier han selv om hvorfor han valgte Randaberg:

Jeg kommer fra en liten klubb som har jobbet seg oppover på resultatlistene. Det tror jeg vi også kan få til i Randaberg. Det er en klubb med mange unge svømmere som det skal bli spennene å følge i årene som kommer. Jeg tror også de som er i konkurranse gruppen idag fremdeles har et stort potensiale som vi må prøve å få fram.

De har så langt vist svært god treningsinnsats, så jeg gleder meg til å følge dem videre. Det blir litt av en oppgave å videreføre det en så erfaren trener som Egil Hetland har lagt ned i klubben, men jeg liker ufordringer.

Håkon

 

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.