Hvem kan bli rekrutt?

For å kunne begynne på rekruttpartiet skal man være svømmedyktig og bør kunne svømme 25m crawl, 25m rygg og 25m bryst hvor man behersker å puste mellom armtakene. Barn som allerede er en del av svømmeskolen ved RIL svømming, vil automatisk anbefales til å gå videre som rekrutt når de er klare for det.

Alle andre som ønsker å starte på svømming som idrett SKAL melde seg på Sel + Teknikk kurset på Goa skole/ selunge på Rennesøyhallen først, og vil deretter flyttes opp som rekrutt når de behersker minimumsferdighetene og klare for å trene i Randaberghallen. 

Vi tar ikke imot ferske svømmere på rekruttpartier. Dersom du har gjennomført svømmeskolen i annen klubb, vennligst send melding på vår facebook side Randabergsvommerne om videre råd. 


Hva er rekruttsvømming?

Består av partiene Sjøløve, Delfin og Hai. Trenere deler de selv inn i de ulike partiene tilknyttet faste trenere etter høstferien. Her videreutvikler man sin crawl, rygg, bryst teknikk, begynner med butterfly og lærer startstup og vendinger. Hvert parti har tilhørende læringsmål som trenerne og svømmerne jobber målrettet mot. Vi bruker NSF sin stige og læreplan samt våre egne målsetninger. Ved oppnådde læringsmål, vil de tilbys å flytte til neste gruppe av sine trenere. Dersom det er noen som trenger spesiell tilrettelegging (evt. diagnoser) må vi ha beskjed om dette slik at vi kan sette inn ekstra ressurser. 

Svømming bør være en av flere idretter i den aldersgruppen, slik at de får en allsidig utvikling.  


Hvilket utstyr trenger man?

Svømmeføtter er et treningshjelpemiddel som brukes for å styrke beina og forbedre ankelens fleksibilitet og dermed øke tempoet under trening.
Vi anbefaler at alle har med svømmeføtter på trening. 
De kan bestilles på følgende nettside
www.klubben.no -klikk på fanen swimshop eller hos proffsport (se linken under)
Trenere anbefaler ofte DMC ELITE Svømmeføtter. Disse starter på størrelse 35-36. 
Svømmeføttene skal helst ikke kjøpes for altfor store, så finn gjerne det merke som har størrelser som passer ditt barn. 

Badehette: RIL badehette bør alle RIL svømmere ha både til trening og når man skal delta i stevner. Disse koster kr. 150, vipps til Randaberg IL svømming 122652. Ta kontakt med trener på bassengkanten etter betaling og be om en hette.

Klær: vår klubbkolleksjon ligger ute på 

https://proffsport.no/collections/randaberg-il-svomming-kolleksjon

Alle som deltar på stevner skal ha RIL badehette og barnepakken, evt T-skjorte. 

Vannflaske av plastikk, det er ikke tillatt med glass eller metall i hallen pga faren for å skade flisene. Vi har avtale på Huskd om egnede flasker. Se under menyen "RIL svømming klubbklær"

 

Informasjon

Hold dere oppdatert på informasjon som sendes fra klubben på

-facebookside Randabergsvømmerne, velg følg/liker. Nyeste oppdateringer legges alltid ut her

-denne nettsiden

-e-poster

-meldinger kan sendes til trener på Spond

-vår egen årsplan (under arbeid)

 

Rekruttstevner

Rekruttstevner er stevner hvor de nyeste svømmerne fra og med 8år kan få erfaring med å konkurrere i svømming som idrett. Det er dommere og tidtaking, men ingen diskvalifisering eller rangering og alle får deltakerpremie. Det viktigste er å delta! Svømmeren kan selv velge om de vil stupe, hoppe eller starte i vannet. Ved å delta på stevner får svømmeren bedre forståelse for det de gjør på treningene og hvorfor det er viktig å lære riktig teknikk i de ulike øvelsene. Det gir mestring og er en viktig sosial arena for barn og foreldre og styrker samholdet blant lagkameratene. 

NB! Trener avgjør når svømmeren er klar for stevner