Rekruttstevner

Rekruttstevner er stevner hvor de nyeste svømmerne kan få erfaring med å konkurrere i svømming som idrett. Det er dommere og tidtaking, men ingen diskvalifisering eller rangering og alle får deltakerpremie. Det viktigste er å delta! Svømmeren kan selv velge om de vil stupe, hoppe eller starte i vannet. Ved å delta på stevner får svømmeren bedre forståelse for det de gjør på treningene og hvorfor det er viktig å lære riktig teknikk i de ulike øvelsene. Det gir mestring og er en viktig sosial arena for barn og foreldre og styrker samholdet blant lagkameratene. 

NB! Trener avgjør når svømmeren er klar for stevner

 

Hvordan foregår påmeldingen?

8år og eldre, nybegynnere kan også delta, 25m distanse vil være best for de. Det blir sendt ut e-post til alle rekrutter med intern påmeldingsfrist og påmeldingsprosedyre. Trenerne avgjør passende distanser sammen med svømmeren. 

Kontigent betales IKKE av svømmeren. Den betales av RIL svømming. 

 

Hva tar vi med på stevne?

Ha på RIL svømming klær. Ha med 2 badehetter hvorav minst en er RIL badehette (for de som har det), 2par svømmebriller, svømmetøy, såpe, t-skjorte og shorts eller badekåpe, innetøfler/flipflops, matpakke, vannflaske og gjerne kontanter til kiosken. NB! Pakk en sunn nistepakke, uten for mye sukret drikke, kake, sjokolade og liknende. Det klan bli litt venting på lange stevner, ta med unospill/ en kortstokk som du kan spille med dine lagkamerater. 

Gjennomføring av stevne

Svømmere og foresatte kan møte 15-20min før oppgitt innsvømmingstid i invitasjonsbrevet, gå inn i garderoben, dusje og skifte, se etter deres trener inni svømmehallen, forsøk å sitte samlet. Dersom barnet ikke kan møte, vennligst gi beskjed til trener via spond så snart som mulig.

Vi begynner alltid med innsvømming en time før stevnestart. Dette er oppvarming og trener gir et innsvømmingsprogram til svømmerne. Videre er det viktig at de prøver startpallen og noen startstup. Til slutt svømmer de øvelsene de skal svømme på selve stevnet, slik at de blir fortrolig med kanter, vendeflagg etc. I heat listen står det når utøverne skal svømme; hvilket heat og i hvilken bane. Forsøk å følge med på når speakeren roper opp de forskjellige heatene og navn. Treneren og foresatte hjelper å få svømmeren til start helst noen heat før det er svømmeren sin tur. Det er lurt å holde seg i svømmehallen å konsentrere seg om svømmingen og følge med på når det er din tur til å svømme. Ber foresatte om å ha på seg RIL svømming T-skjorte og sitte samlet på tribunen. Det er hyggelig for svømmerne at de blir heiet på. En applaus etter at øvelsen er fullført er også oppmuntrende. 

 

Barn som for første gang skal være med på stevne bør komme med foreldre. Anbefaler også de andre å ha med foreldre idet mange grugleder seg før de skal uti vannet, foreldre tilstede gir ekstra trygghet. Ellers anbefaler vi samkjøring dersom det ikke passer for foresatte å bli med.

Vær forberedt på at både barn og voksne skal tilbringe mange varme og kjekke timer på rekruttstevne før seiersglade rekrutter bringer med seg medaljene hjem. Et vanlig rekruttstevne kan feks vare kl. 10-15.

 

Approberte stevner

Et Approbert stevne er et stevne som er godkjent av Norges Svømmeforbund (NSF). Det går dommere på disse stevnene. Her kan man bli diskvalifisert om man svømmer med feil teknikk. Tidene man oppnår på approberte stevner er offisielle, dvs. at det kan settes offisielle rekorder. På Svømmetinget april 2016 ble det åpnet opp for at 9 års klassen kan starte på approberte stevner dersom de har har full kontroll på svømmeregler og andre svømmetekniske ferdigheter. Enkelte approberte stevner gir deltakerpremier til de yngste deltakerne. Noen stevner har 1/3 premiering.  Det benyttes tabeller, resultatlister og rangeringer fra det året de fyller 11 år. Approberte svømmere betaler lisensavgift for NSF. Har man deltatt i flere approberte stevner, er det ikke ønskelig at de deltar i rekruttstevner lenger.

Varigheten på et approbert stevne kan være en dagsstevne til en hel helg hvor forskjellige øvelser er satt opp de forskjellige dagene.