Regler i Randaberghallen

Postet av Randaberg Idrettslag SVØMMING den 27. Mar 2007

I svømmehallen er vi pålagt å følge vedtatte regler. Legg særlig merke til pkt. 5 om hygiene.

Brukerreglement for Randaberghallen/svømmehallen

 

 

Vedtatt i kulturstyret 24.1.1990. 

 

 

Pkt. 1.             Bassengvakt/leder:

 

Er en person med godkjent kvalifikasjoner i livredning og førstehjelp. Han/hun har som oppgave å holde orden i svømmehallen og holde øye med virksomheten i vannet med sikte på å kunne gripe inn ved uhell eller fare for uhell.

 

 

Pkt. 2:             Ansvarshavende/leder:

 

Minst en person skal oppgis som ansvarshavende leder og kontaktperson for den enkelte leietakers virksomhet/tildeling.  Denne/disse har selvstendig ansvar for  at hver enkelt trening/bruksenhet avvikles med kvalifisert bemanning i henhold til disse retningslinjer.  Ansvarshavende/kontaktperson (-er) skal oppgis til hallen og sikkerhets- og ansvarserklæring for bassengvakter/ledere som skal benyttes  legges fram for driftsleder i god tid før sesongstart.  Ingen aktivitet blir igangsatt før dette er ordnet.

 

 

Pkt. 3:              Generelle regler

 

A.  Under undervisning og utleie skal all virksomhet foregå i organiserte grupper.

B.   Når bassengvakt/leder er opptatt med undervisning/instruksjon, skal det ved grupper på inntil 30 personer i tillegg til leder være tilstede en bassengvakt. Er gruppen større enn 30 personer skal ytterligere en bassengvakt være tilstede.

C.  Ved all treningsvirksomhet skal det være tilstede en bassengvakt pr. 15 som trener.  Hallens betjening skal forsikre seg om at slikt bassengvakthold er ordnet. Treningsvirksomheten er kun tillatt i grupper på minst 5 personer.  Dispensasjon kan gis fra denne regel.

D.  Basssengvakt/leder skal være på plass i god tid før en gruppe begynner, ha full kontroll med virksomheten og være den siste som forlater svømmehallsanlegget. Skolene skal låse garderobedørene, andre brukere gir beskjed til hallens betjening.

Vedkommende skal være antrukket i badetøy/treningstøy og være plassert slik at en har           fulloversikt  over  bassenget, spesielt den dype del.  Det er en forutsetning at bassengvakt/       leder har god kontakt med hallens betjening og ellers retter seg etter deres anvisninger       E. Alle som benytter svømmehallsanlegget forplikter seg til å overholde gjeldende                        sikkerhets og ordensregler, samt hygieneinstrukser.

F. Hallens betjening fører tilsyn med at badevirksomheten foregår i regi av bassengvakt/leder        som har signert sikkerhets- og ansvarserklæring og er kjent med brukerreglementet                 forøvrig.  Er det  tvil om dette kan det forlanges at vedkommende gjennomfører følgende        prøve:

«Hent en livredningsdukke på den dypeste del av bassenget og ilandføre denne til kortvegg ved bassengets grunne del»

G. Dersom  hallens betjening i et enkelt tilfelle ikke finner bassengvaktordningen                          tilfredsstillende etter retningslinjene, skal betjeningen avlyse svømmingen.  Det samme           gjelder etter at virksomheten er igangsatt, men hvor hallens betjening ikke finner                      sikkerheten tilfredsstillende.

 

 

Pkt. 4:             Bruk av tider, materiell samt ansvar

 

A.  Tildelte tider for bruk av svømmeanlegget må overholdes. Bassengvakt/leder er ansvarlig for at så skjer.

B.   Svømmehallens materiell og badstu brukes etter tillatelse fra hallens betjening.  Kun svømmebelte og brett (gule) kan brukes uten tillatelse.  Ansvarlig bassengvakt/leder skal påse at svømmehallsanlegget forlates i den stand det var i  ved ankomst, samt påse at lånt materiell er satt på plass. Skader som oppstår ved skjødesløs behandling av anlegg og utstyr kan medføre erstatningsansvar for de respektive brukerne.

C.  Viktig!  Det er ikke tillatt å bruke noen av stupebrettene uten at klarsignal er gitt av bassengvakt/leder og skiltet «Stengt» er tatt bort.  En skal sørge for god sikring for evt. andre i bassenget.

 

 

Pkt .5  Følgende hygieneregler skal overholdes.

 

A.  Før noen tar badstu/svømmehall i bruk, skal det foretas grundig kroppsvask med såpe og uten badetøy på i dusjrom. Etter badstu skal det dusjes.

B.   Personer som lider av smittsomme sykdommer og/eller har åpne væskende sår, plaster eller bandasjer som ikke fjernes, har ikke adgang til svømmehallen.

C.  Barbering, fotpleie eller hårpleie er ikke tillatt i svømmehallsanlegget.

D.  Tråkk med utefottøy i svømmehall, garderobe og dusj/våtrom er forbudt. Det samme gjelder røyking, bruk av tyggegummi og rusmidler. Personer påvirket av rusmidler skal utvises.

E.   Glassflasker er strengt forbudt i svømmehallsanlegget.

F.   Badehette er påbudt i svømmehallen.

G.  Det er leietakers plikt på påse at hygieneforskriftene blir fulgt av gruppen som bruker svømmehallsanlegget.  Det gjelder i særlig grad vakthold ved kroppsvask og bruk av såpe før aktivitet i svømmehall/badstu.

H.  Umotivert støy, skrik og rop i svømmehallen skal unngås.

Alvorlig overtredelse av reglene gir grunnlag for bortvisning fra anlegget.  Hallens       betjening foretar bortvisning  og driftsleder bestemmer for hvor lenge bortvisningen      skal gjelde. 

I.     Hallen er uten ansvar for skader og tap av effekter, verdisaker o.l.

 

 

Pkt. 6:             Følgende sikkerhetsregler skal overholdes:

 

A.  Hovedbasseng er kun for svømmedyktige.

B.   Stup/hopp fra stupebrettene skal foregå etter tillatelse fra bassengvakt/leder.

C.  Når brett ikke er i bruk, skal skiltet « stengt»  settes opp, kun et stupebrett  av gangen er tillatt brukt.

D.  Bassengvakt/leder skal nøye overvåke stupingen og spesielt påse at ingen svømmer under brett mens stuping  pågår. Klarsignal skal gis for hver person som skal stupe.  Dette gjelder særlig 3 m og 5 m.

         Bassengvakt/leder skal overvåke aktivitetene fra langsiden og spesielt den dypere del               av bassenget.

E.   Løping i svømmehallsanlegget er ikke tillatt.

F.   Dykkermasker, padlers , svømmeføtter og annet treningsutstyr skal ikke brukes utenom organisert trening.

G.  Det skal ikke svømmes på tvers av bassenget.  Tilsvarende gjelder stup/hopp fra langsidene. Unntak fra denne regelen kan gjøres av bassengvakt/leder i forbindelse med organisert øving/trening.                                                                                                                               

 Hallens betjening skal påse at gjeldende regler  blir overholdt.

 

 

Revidert 3.mars 2001.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.